-
چهارشنبه بیست و ششم شهریور ۱۴۰۴
-
20:2
هود آزمایشگاهی:
هودهای آزمایشگاهی یکی از تجهیزات حیاتی در محیطهای آزمایشگاهی به شمار میآیند. این تجهیزات برای کنترل خطرات ناشی از مواد شیمیایی سمی، گازهای خطرناک، بخارات و ذرات معلق طراحی شدهاند و از سلامت کارکنان آزمایشگاه و محیط اطراف آنها محافظت میکنند. هودهای آزمایشگاهی بهویژه در تحقیقاتی که با مواد شیمیایی، مواد رادیواکتیو و ترکیبات آتشزا سر و کار دارند، ضروری هستند. استفاده صحیح از هودهای آزمایشگاهی میتواند از بروز حوادث جدی جلوگیری کرده و ایمنی کارکنان را تضمین کند
چندین مشخصه برای عملکرد مناسب هود ضروری است. مهمترین آن شکل هود و نحوه ورودی آیرودینامیکی هوا است. برای اینکه هود به اندازه کافی آلاینده ها را کنترل کند، ورودی باید صاف و بدون زوایای تند باشد . این مورد معمولاً با قرار دادن یک نوار منحنی شکل در لبه جلویی میز کار به دست می آید. اغلب، لبه های اریب شکل در ورودی دیوار جانبی جریان هوا را بهبود می بخشد. در بسیاری از موارد، راندمان و عملکرد خوب با سرعت یکنواخت هوا ارتباط مستقیم دارد. برای دستیابی به سرعت یکنواخت، بسیاری از تولیدکنندگان هود شکاف های قابل تنظیم را در بدنه و در پشت هود تعبیه می کنند. اگرچه تنظیم نامناسب شکاف ها می تواند تأثیر بدی بر عملکرد هود آزمایشگاه شما داشته باشد .
توزیع هوای تامین: برای عملکرد بهتر یک هود آزمایشگاهی، زمانی که اوپراتور در جلوی هود می ایستد و مشغول کار است. جریان هوا در ورودی هود جریان متلاطم را در اطراف بدن کارگر ایجاد میکند که میتواند آلایندههای داخل هود را در امتداد بدن کارگر و تا ناحیه تنفسی بکشد. هر چه سرعت ورودی بیشتر باشد، جریان گردابی بیشتر است. به همین دلیل، سرعت بیشتر هوای ورودی به هود، برخلاف تصور، منجر به محافظت بیشتر نمی شود.
جریان هوای اتاق تاثیر زیادی بر عملکرد هود دارد. بنابراین، طراحی سیستم توزیع هوای اتاق در تضمین عملکرد خوب هود به اندازه سرعت ورودی هود مهم است. نتایج پروژه تحقیقاتی انجمن گرمایش، تبرید و تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) که توسط Caplan و Knutson به شرح ذیل گزارش شده است
مواجهه کمتر آلاینده با ناحیه تنفسی را میتوان در سرعت ورودی هود با توزیع مناسب معادل acfm/ft2 50 (am³/s/m225) نسبت به توزیع ضعیف هوا معادل acfm/ft2 150 (am³/s/m20.75 ) به دست آورد. با قرار دادن یک سیستم تامین هوای خوب و شناساگر گاز در داخل هود، می توان غلظت ناحیه تنفسی را کمتر از 0.1 الی 0.05 ppm.حفظ کرد.
سرعت خروجی دمنده های هوای تامین نباید بیشتر از یک دوم سرعت ورودی هود باشد.
پانل های سقفی سوراخ دار سیستم تامین بهتری را نسبت به توری ها یا دیفیوزرهای سقفی ارائه می دهند، زیرا معیارهای طراحی سیستم ساده تر و راحت تر اعمال می شوند و نیازی به تنظیم سایر وسایل نیست.
به دلایلی که توضیح داده شد، افزایش سرعت ورودی هود ممکن است عملکرد مدنظر را از بین ببرد، افزایش حجم جریان هوا در اتاق، توزیع هوای تامین شده با سرعت کم را دشوارتر می کند.
محاسبه سرعت ورودی هود: عدم توازن توزیع هوای تامین و سرعت ورودی هود باعث میشود هر گونه مشخصات کلی سیستم تهویه همخوانی نداشته باشد . در عین اینکه سرعت بالای ورودی هود باعث اتلاف انرژی می شود، لزوماً محافظت بهتری برای کارگران ایجاد نمیکند.
هر هود آزمایشگاهی که به خوبی طراحی شده باشد و به درستی متوازن باشد، می تواند سطح کنترل آلایندگی تا 0.10 ppm را داشته باشد
هود آشپزخانه :
هود های آشپزخانه که امروزه در انواع و طرح های مختلفی در بازار موجود هستند در واقع همان فن های قدیمی هستند که در گذشته برای هدایت هوای فضای آشپزخانه به بیرون مورد استفاده قرار می گرفت. در واقع ضرورت هود آشپزخانه از گذشته تا کنون برای همگان امری آشکارا و بدیهی است
ضرورت هود آشپزخانه تاثیر مستقیمی بر کیفیت هوای خانه دارد و حتی در مواقعی که هود کارکرد مناسبی نداشته باشد، بر روی عملکرد سایر دستگاههای تهویه نیز اثر می گذارد و کارکرد آنها را مختل می کند. هود در آشپزخانه کارایی زیادی دارد که مهم ترین آنها جذب بوی غذا، دود و بخار می باشد در واقع با این کار هود آشپزخانه ذرات چربی، رطوبت و گاز را از فضای آشپزخانه به بیرون هدایت می کند و البته میزان رطوبت را در حدی که مناسب باشد حفظ می کند.
با این کار دیگر چربی و رطوبت روی دیوارها و سقف نمی نشیند و مدت زمانی که آشپزخانه تمیز می ماند بیشتر خواهد شد. در صورتیکه در آشپزخانه هواکش یا هود نصب نباشد، با بالا رفتن رطوبت مشکلات عدیده ای بوجود می آورد از جمله ایجاد فضای مناسب برای رشد قارچ، میکروب و کپک ها که در این صورت سلامتی خانواده به خطر می افتد.
یکی از خدمات شرکت نگین سبز پویش عسلویه ارزیابی هود آشپزخانه و آزمایشگاهی است
جهت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید:
07737263809
09129179646
-
جمعه بیست و یکم شهریور ۱۴۰۴
-
19:20
سوسک فرش:
از دسته سوسکهای خانگی کوچک که بیضیشکل و معمولا به رنگهای سیاه، سفید و گاها زرد هستند. لارو این موجودات موذی معمولا بهصورت قهوهای روشن و پوشیده از مو هستند. لاروها در محیط های آلوده بهسرعت رشد کرده و به سوسک بالغ تبدیل میشوند. این موجودات ریز از وسایلی که با تاروپود بافته شدهاند و پوست حیوانات تغذیه میکنند. در نتیجه صدماتی که از جانب این حشرات وارد میشود، به الیاف و پارچه مرتبط است.

سوسک حبوبات:
از دسته سوسکهای خانگی کوچک که از انواع حبوبات مانند لوبیا، سویا و غیره تغذیه میکنند. درصورتیکه در حبوبات، حفره یا منافذی مشاهده کردید، میتواند از نشانههای وجود این نوع حشرات در خانه شما باشد.

سوسک کرگدنی خرما
این سوسک که در ایران با نام “تال” نیز شناخته می شود دارای یک نسل در سال است. سوسک های بالغ از اواخر فروردین ظاهر شده و تا پایان مهر ماه در ساقه، برگ و میوه دیده می شوند. این آفت بر روی بافت های مرده و زنده درخت شامل تاج درخت، دم برگ، الیاف ساقه و خوشه های میزبان تخم گذاری انجام می دهد. لارو این حشره از ریشه گیاهان علفزار یعنی جایی که زمستان گذاری را انجام داده است تغذیه می کند و سپس در طی بهار در خاک به شفیره و سپس به حشره کامل تبدیل می شود.

سوسک چوب:
این دسته همانطور که از اسمشان مشخص است، به وسایل و اثاثیه چوبی منزل حمله کرده و به آنها صدماتی وارد میکند. البته وجود این نوع در خانه چندان شایع نیست، اما اگر بتوانند به خانه وارد شوند، خسارتهای زیادی به اسباب چوبی وارد میکنند.

اگر به رنگ، اندازه و محل قرارگیری سوسکهای ریز موذی دقت کنید، متوجه میشوید که با چه نوع سوسکی سروکار دارید.
سوسک ریز از کجا میآید؟
یکی از متداولترین سؤالات در زمینه انواع سوسک ریز این است که سوسکهای ریز سیاه از کجا میآیند و چگونه وارد محیط و فضای خانه میشود؟ راههای مختلفی برای ورود سوسک ریز سیاه در خانه وجود دارد که در ادامه به اصلیترین آنها اشاره خواهیم کرد.
فاضلاب: سوسکها بهراحتی میتوانند از طریق چاهها و لولههای فاضلاب وارد منزل بشوند. در واقع اگر دریچههای فاضلاب باز باشند سوسکها میتوانند از طریق لولهها به داخل ساختمان راه پیدا کنند.
حیوانات خانگی: مو و غذای حیوانات خانگی میتوانند باعث جذب سوسکهای خیلی ریز شوند.
جابهجایی تخم سوسک: گاهی تخم این حشرات با وسایل، مواد غذایی و غیره وارد خانه میشوند.
محیطهای کثیف: نگهداری حجم زیادی از زبالهها، مواد غذایی مانده و دیگر مواد اضافه بهصورت روزانه در خانه، میتواند باعث جمعشدن سوسک در خانه شود. این موضوع اصلیترین علت زیاد شدت آنها محسوب میشود.
-
یکشنبه شانزدهم شهریور ۱۴۰۴
-
21:46
زندگی در خانهای امن و بهدور از آلودگی و عوامل مزاحم محیطی، آرزوی مشترک همه ماست. یکی از مهمترین تهدیدهایی که به صورت پنهان و تدریجی آرامش زندگی خانگی را تهدید میکند، حضور حشرات و جانوران موذی در محیط خانه است. در ظاهر ممکن است تعداد کمی مورچه، سوسک یا پشه بیضرر به نظر برسند، اما همین موجودات کوچک به مرور زمان میتوانند منشاء آلودگیهای خطرناک، بیماریهای واگیردار و تخریب لوازم و مصالح خانه شوند.
وجود حشرات در خانه یا محل کار میتواند علاوه بر ایجاد حس ناخوشایند، باعث انتقال بیماریها و تخریب وسایل شود. اما یکی از پرتکرارترین سؤالاتی که اغلب مردم از شرکتهای سمپاشی میپرسند این است:
«چند وقت یکبار باید سمپاشی کنیم؟»
خانههای مسکونی: معمولاً هر 3 تا 6 ماه.
رستورانها و فروشگاههای مواد غذایی: هر ماه یکبار یا هر دو ماه، بهصورت منظم.
باغچهها و فضای سبز: هر فصل یکبار، بهویژه بهار و تابستان.
کارگاهها، انباریها و پارکینگها: هر 6 ماه یا در صورت مشاهده نشانههای آلودگی.
سوسکها: معمولاً هر 3 تا 6 ماه یکبار نیاز به سمپاشی دارند.
مورچهها: بسته به تراکم، هر 2 تا 4 ماه.
پشه و مگس: در فصلهای گرم سال (بهار و تابستان) هر ماه یکبار.
موریانهها: سمپاشی سالانه با بررسی تخصصی نیاز است
سمپاشی منظم حشرات خانگی چندین فایده مهم دارد:
حفاظت از سلامت خانواده: بسیاری از حشرات خانگی میتوانند ناقل بیماریهای خطرناکی باشند که سلامت انسان را به خطر میاندازند. سمپاشی منظم میتواند این حشرات را از بین برده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد.
جلوگیری از خسارات مالی: برخی از آفات مانند موریانهها میتوانند به ساختارهای چوبی خانه آسیب برسانند و هزینههای بالایی را برای تعمیرات به بار آورند. سمپاشی به موقع از تخریب اموال جلوگیری میکند.
حفظ آرامش روانی: حضور حشرات و آفات در خانه میتواند باعث ایجاد استرس و نگرانی شود. سمپاشی منظم محیطی آرام و بدون نگرانی از حضور این موجودات مزاحم را فراهم میکند.
پیشگیری از تکثیر آفات: با سمپاشی منظم، از تکثیر و افزایش جمعیت حشرات جلوگیری میشود، که این امر باعث میشود محیط زندگی شما به مدت طولانیتری عاری از آفات باشد.
پاسخ این سؤال که "چند وقت یکبار باید سمپاشی کنیم؟" به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما بهطور کلی هر ۳ تا ۶ ماه یکبار برای منازل و ماهانه یا دو ماه یکبار برای مکانهای حساس مثل رستورانها پیشنهاد میشود. بررسیهای دورهای توسط کارشناسان سمپاشی نیز میتواند به شما کمک کند تا بدون هزینههای اضافی، همیشه محیطی سالم و بدون آلودگی داشته باشید.برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید:
۰۹۱۲۹۱۷۹۶۴۶
۰۹۱۷۱۳۸۷۱۴۴












