هود آزمایشگاهی:
هودهای آزمایشگاهی یکی از تجهیزات حیاتی در محیطهای آزمایشگاهی به شمار میآیند. این تجهیزات برای کنترل خطرات ناشی از مواد شیمیایی سمی، گازهای خطرناک، بخارات و ذرات معلق طراحی شدهاند و از سلامت کارکنان آزمایشگاه و محیط اطراف آنها محافظت میکنند. هودهای آزمایشگاهی بهویژه در تحقیقاتی که با مواد شیمیایی، مواد رادیواکتیو و ترکیبات آتشزا سر و کار دارند، ضروری هستند. استفاده صحیح از هودهای آزمایشگاهی میتواند از بروز حوادث جدی جلوگیری کرده و ایمنی کارکنان را تضمین کند
چندین مشخصه برای عملکرد مناسب هود ضروری است. مهمترین آن شکل هود و نحوه ورودی آیرودینامیکی هوا است. برای اینکه هود به اندازه کافی آلاینده ها را کنترل کند، ورودی باید صاف و بدون زوایای تند باشد . این مورد معمولاً با قرار دادن یک نوار منحنی شکل در لبه جلویی میز کار به دست می آید. اغلب، لبه های اریب شکل در ورودی دیوار جانبی جریان هوا را بهبود می بخشد. در بسیاری از موارد، راندمان و عملکرد خوب با سرعت یکنواخت هوا ارتباط مستقیم دارد. برای دستیابی به سرعت یکنواخت، بسیاری از تولیدکنندگان هود شکاف های قابل تنظیم را در بدنه و در پشت هود تعبیه می کنند. اگرچه تنظیم نامناسب شکاف ها می تواند تأثیر بدی بر عملکرد هود آزمایشگاه شما داشته باشد .
توزیع هوای تامین: برای عملکرد بهتر یک هود آزمایشگاهی، زمانی که اوپراتور در جلوی هود می ایستد و مشغول کار است. جریان هوا در ورودی هود جریان متلاطم را در اطراف بدن کارگر ایجاد میکند که میتواند آلایندههای داخل هود را در امتداد بدن کارگر و تا ناحیه تنفسی بکشد. هر چه سرعت ورودی بیشتر باشد، جریان گردابی بیشتر است. به همین دلیل، سرعت بیشتر هوای ورودی به هود، برخلاف تصور، منجر به محافظت بیشتر نمی شود.
جریان هوای اتاق تاثیر زیادی بر عملکرد هود دارد. بنابراین، طراحی سیستم توزیع هوای اتاق در تضمین عملکرد خوب هود به اندازه سرعت ورودی هود مهم است. نتایج پروژه تحقیقاتی انجمن گرمایش، تبرید و تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) که توسط Caplan و Knutson به شرح ذیل گزارش شده است
مواجهه کمتر آلاینده با ناحیه تنفسی را میتوان در سرعت ورودی هود با توزیع مناسب معادل acfm/ft2 50 (am³/s/m225) نسبت به توزیع ضعیف هوا معادل acfm/ft2 150 (am³/s/m20.75 ) به دست آورد. با قرار دادن یک سیستم تامین هوای خوب و شناساگر گاز در داخل هود، می توان غلظت ناحیه تنفسی را کمتر از 0.1 الی 0.05 ppm.حفظ کرد.
سرعت خروجی دمنده های هوای تامین نباید بیشتر از یک دوم سرعت ورودی هود باشد.
پانل های سقفی سوراخ دار سیستم تامین بهتری را نسبت به توری ها یا دیفیوزرهای سقفی ارائه می دهند، زیرا معیارهای طراحی سیستم ساده تر و راحت تر اعمال می شوند و نیازی به تنظیم سایر وسایل نیست.
به دلایلی که توضیح داده شد، افزایش سرعت ورودی هود ممکن است عملکرد مدنظر را از بین ببرد، افزایش حجم جریان هوا در اتاق، توزیع هوای تامین شده با سرعت کم را دشوارتر می کند.
محاسبه سرعت ورودی هود: عدم توازن توزیع هوای تامین و سرعت ورودی هود باعث میشود هر گونه مشخصات کلی سیستم تهویه همخوانی نداشته باشد . در عین اینکه سرعت بالای ورودی هود باعث اتلاف انرژی می شود، لزوماً محافظت بهتری برای کارگران ایجاد نمیکند.
هر هود آزمایشگاهی که به خوبی طراحی شده باشد و به درستی متوازن باشد، می تواند سطح کنترل آلایندگی تا 0.10 ppm را داشته باشد
هود آشپزخانه :
هود های آشپزخانه که امروزه در انواع و طرح های مختلفی در بازار موجود هستند در واقع همان فن های قدیمی هستند که در گذشته برای هدایت هوای فضای آشپزخانه به بیرون مورد استفاده قرار می گرفت. در واقع ضرورت هود آشپزخانه از گذشته تا کنون برای همگان امری آشکارا و بدیهی است
ضرورت هود آشپزخانه تاثیر مستقیمی بر کیفیت هوای خانه دارد و حتی در مواقعی که هود کارکرد مناسبی نداشته باشد، بر روی عملکرد سایر دستگاههای تهویه نیز اثر می گذارد و کارکرد آنها را مختل می کند. هود در آشپزخانه کارایی زیادی دارد که مهم ترین آنها جذب بوی غذا، دود و بخار می باشد در واقع با این کار هود آشپزخانه ذرات چربی، رطوبت و گاز را از فضای آشپزخانه به بیرون هدایت می کند و البته میزان رطوبت را در حدی که مناسب باشد حفظ می کند.
با این کار دیگر چربی و رطوبت روی دیوارها و سقف نمی نشیند و مدت زمانی که آشپزخانه تمیز می ماند بیشتر خواهد شد. در صورتیکه در آشپزخانه هواکش یا هود نصب نباشد، با بالا رفتن رطوبت مشکلات عدیده ای بوجود می آورد از جمله ایجاد فضای مناسب برای رشد قارچ، میکروب و کپک ها که در این صورت سلامتی خانواده به خطر می افتد.
یکی از خدمات شرکت نگین سبز پویش عسلویه ارزیابی هود آشپزخانه و آزمایشگاهی است
جهت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید:
07737263809
09129179646