شرکت نگین سبز پویش عسلویه

ارائه خدمات اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کارو خدمات سمپاشی و طعمه گذاری علیه حشرات و جوندگان موذی

پیشنهاد ویژه

سنجش عوامل زیان آور محیط کار

  • 18:30

طبق بخشنامه شماره 8621 مورخ 8/5/82 صادره از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کارخانه‌ها موظفند حداقل سالیانه یکبار نسبت به اندازه‌گیری عوامل زیان آور محیط کار خود اقدام نمایند.

هدف از اندازه‌گیری عوامل زیان آور دستیابی به مقادیر واقعی عوامل زیان آور موجود در محیط کار و مقایسه آنها با مقادیر استاندارد و در صورت نیاز انجام اقدامات کنترلی می‌باشد.

تشخیص عوامل زیان آوری که نیاز به ارزیابی و بررسی دارند به عهده کارشناس بهداشت حرفه‌ای می‌باشد.در مطلب زیر سه مورد از عوامل زیان آور محیط به صورت مختصر بررسی میکنیم :

ارتعاش :

به طور کلی تمام وسایل ماشینی که در صنعت، کشاورزی و حمل و نقل به کار می‌روند انسان را در معرض ارتعاش قرار می دهند، ارتعاشات ایجاد شده می‌توانند مختل آسایش و راحتی و موجب تقلیل کار موثر شوند و روی سلامتی و ایمنی افراد اثر بگذارند. و همچنین از عوامل مشترکی که در صنعت تولید سروصدا می‌کنند همین ماشین‌های مرتعش می‌باشند.

اهداف ارزیابی ارتعاش شامل موارد زیر می‌باشد:

- اندازه‌گیری برای اهداف صنعتی (عیب یابی و بازرسی فنی دستگاه‌ها).

- اندازه‌گیری برای مشخص نمودن میزان مواجهه کارگر.

- اندازه‌گیری برای آنالیز فرکانس.

- اندازه‌گیری برای کنترل ارتعاش.

ب - روش‌های اندازه‌گیری جهت دستیابی به نتایج روشن و قابل استفاده بر اساس اهداف اندازه‌گیری یکی از موارد زیر می‌باشد:

- روش اندازه‌گیری ارتعاش صنعتی: کاربرد این روش به منظورهای مختلفی صورت می‌گیرد که عیب یابی دستگاه‌ها مهم‌ترین آن است.

- روش اندازه‌گیری ارتعاش تمام بدن.

- روش اندازه‌گیری ارتعاش دست – بازو.

- روش اندازه‌گیری ارزیابی حدود مواجهه کارگر.

- دزیمتری ارتعاش.

روشنایی

ناراحتی‌های چشمی اکثراً‌ در ساعات کار اتفاق افتاده و ناشی از علل گوناگون می‌باشد. این صدمات ممکن است ناشی از ازدیاد نور، کمبود نور، پرتاب ذرات، تاثیر مواد سمی، اشعه ایکس یا سایر تشعشعات یونیزان و حرارت باشد.

نور یکی از عوامل مهم فیزیکی است که وجود آن در تمام محیط‌های زندگی و کار اهمیت ویژه‌ای دارد.

الف - اهداف ارزیابی روشنایی محیط کار شامل موارد زیر می‌باشد:

- بررسی توزیع یکنواختی میزان روشنایی محیط کار.

- مقایسه با استانداردها.

- تعیین میزان درخشندگی و شدت روشنایی.

ب - روش ارزیابی روشنایی محیط کار با توجه به نوع آرایش منابع روشنایی مصنوعی به دو صورت منظم و غیر منظم انجام می‌شود.

آلاینده‌های شیمایی محیط کار (گازها، بخارها و گردوغبارها)

آلاینده شیمیایی، هر نوع ماده یا ترکیبی است که به محیط زیست زیان وارد می‌کند. این آلاینده‌ها ممکن است به صورت طبیعی از طریق آب، هوا یا خاک به محیط اضافه شوند یا به صورت صنعتی، در نتیجه فعالیت‌های انسانی مانند تولیدات صنعتی، حمل‌ونقل، پرورش دام، کشاورزی و معدن‌کاری به آن وارد شوند. آلاینده‌های شیمیایی دسته بندی های متعددی دارد مانند انواع آلاینده‌های آلی و غیرآلی نظیر گازهای خروجی از خودروها، مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع، ترکیبات سمی و مواد ضدعفونی کننده و غیره.

الف - هدف از ارزیابی آلاینده‌های شیمیایی محیط کار موارد زیر می‌باشد:

- انجام بررسی‌های تحقیقاتی.

- اندازه‌گیری و تعیین میزان تماس کارگران با آلاینده‌های مختلف هوا اعم از فیزیکی، شیمایی و بیولوژیکی.

- بررسی و تعیین میزان مؤثر بودن روش‌های مختلف کنترل آلاینده‌های شیمیایی محیط کار.

- بررسی کمی و کیفی وسایل آزمایشگاهی نمونه‌گیر.

- ارزشیابی دستگاههای آلاینده هوای محیط کار.

- بررسی و رسیدگی به شکایات وارده از طرف کارگران.

- حسن اجرای قوانین بهداشتی.

- تشخیص شرایط نامطلوب و غیر ایمن و شناسایی منابع تولید آلودگی.

- تهیه اطلاعاتی در زمینه توزیع زمانی تراکم آلاینده در حین فرایندهای صنعتی.

ب - روش نمونه‌برداری از آلاینده‌های هـوای محیط کار مطابـق اهـداف ذکر شده شامل موارد زیر می‌باشد:

- نمونه‌برداری از گازها و بخارات به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌پذیرد.

- نمونه‌برداری از گردوغبار با استفاده از پمپ نمونه‌برداری فردی و محیطی صورت می‌پذیرد.

ارائه خدمات اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار

  • 12:9

اهمیت سمپاشی مدارس

  • 22:55

مدرسه یکی از مکان هایی است که مستعد وجود انواع حشرات و جوندگان می باشد. دلیل این موضوع هم وجود مقدار زیادی غذا و آب است که به راحتی می توانند به آن دسترسی داشته باشند. این موضوع یک چالش مهم است که پیش روی مسئولین مدرسه می باشد. به همین دلیل باید برای رفع این موضوع کار را به افرادی بسپارید که به خوبی از این چالش بزرگ اطلاع داشته باشند

یکی از حشرات شپش است

شپش سر نمی‌تواند پرواز کند، بپرد یا شنا کند؛ اما می‌تواند با تماس سر به سر پخش ‌شود. آن‌ها با تماس سر به سر با کسی که از قبل شپش دارد، منتقل می‌شوند. اگرچه هر کسی می‌تواند شپش سر داشته باشد؛ اما آن‌ها سر بچه‌های چهار تا یازده ساله را ترجیح می‌دهند. مو‌های تمیز بچه‌ها به معنای این است که هیچ مانعی در برابر شپش‌ها وجود ندارد. هنگامی که سر شما به سر فردی که شپش دارد نزدیک شود و با آن تماس پیدا کند، شپش‌ها به سادگی از یک سر به سر دیگر ‌می‌روند. شپش‌های بالغ از هر فرصتی برای تبادل میزبان استفاده می‌کنند تا با تولید مثل از انقراض جلوگیری کنند

سمپاشی مدارس، مهدها، دانشگاه ها و مراکز آموزشی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و برای حفظ بهداشت محیط و سلامت حاضرین در محل های نام برده شده انجام می گیرد. در این راستا از انواع ابزارهای به روز و مدرن استفاده می کنند و به این ترتیب از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری خواهد شد.

در محیط های ساختمانی به دلیل تجمع فاضلاب شهری، سوسک ها و حشرات موذی جمع شده و سلامت محیط را به خطر می اندازند. در صورتی که این حشرات موذی از مواد فاضلابی تغذیه کنند، رشد کرده و به داخل محیط ساختمان نیز نفوذ خواهند کرد. سمپاشی ساختمان های عمومی به دلیل استفاده بالا از سرویس بهداشتی و تجمع بیشتر حشرات موذی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

شرکت نگین سبز پویش عسلویه آماده ارائه خدمات در سراسر استان بوشهر می باشد

شماره تماس های ما:

۰۹۱۲۹۱۷۹۶۴۶

۰۷۷۳۷۲۶۳۸۰۹

سمپاشی در استان بوشهر

  • 20:27

ارزیابی هود آشپزخانه و آزمایشگاهی

  • 20:2

هود آزمایشگاهی:

هودهای آزمایشگاهی یکی از تجهیزات حیاتی در محیط‌های آزمایشگاهی به شمار می‌آیند. این تجهیزات برای کنترل خطرات ناشی از مواد شیمیایی سمی، گازهای خطرناک، بخارات و ذرات معلق طراحی شده‌اند و از سلامت کارکنان آزمایشگاه و محیط اطراف آنها محافظت می‌کنند. هودهای آزمایشگاهی به‌ویژه در تحقیقاتی که با مواد شیمیایی، مواد رادیواکتیو و ترکیبات آتش‌زا سر و کار دارند، ضروری هستند. استفاده صحیح از هودهای آزمایشگاهی می‌تواند از بروز حوادث جدی جلوگیری کرده و ایمنی کارکنان را تضمین کند‌

چندین مشخصه برای عملکرد مناسب هود ضروری است. مهمترین آن شکل هود و نحوه ورودی آیرودینامیکی هوا است. برای اینکه هود به اندازه کافی آلاینده ها را کنترل کند، ورودی باید صاف و بدون زوایای تند باشد . این مورد معمولاً با قرار دادن یک نوار منحنی شکل در لبه جلویی میز کار به دست می آید. اغلب، لبه های اریب شکل در ورودی دیوار جانبی جریان هوا را بهبود می بخشد. در بسیاری از موارد، راندمان و عملکرد خوب با سرعت یکنواخت هوا ارتباط مستقیم دارد. برای دستیابی به سرعت یکنواخت، بسیاری از تولیدکنندگان هود شکاف های قابل تنظیم را در بدنه و در پشت هود تعبیه می کنند. اگرچه تنظیم نامناسب شکاف ها می تواند تأثیر بدی بر عملکرد هود آزمایشگاه شما داشته باشد .

توزیع هوای تامین: برای عملکرد بهتر یک هود آزمایشگاهی، زمانی که اوپراتور در جلوی هود می ایستد و مشغول کار است. جریان هوا در ورودی هود جریان‌ متلاطم را در اطراف بدن کارگر ایجاد می‌کند که می‌تواند آلاینده‌های داخل هود را در امتداد بدن کارگر و تا ناحیه تنفسی بکشد. هر چه سرعت ورودی بیشتر باشد، جریان گردابی بیشتر است. به همین دلیل، سرعت بیشتر هوای ورودی به هود، برخلاف تصور، منجر به محافظت بیشتر نمی شود.

جریان هوای اتاق تاثیر زیادی بر عملکرد هود دارد. بنابراین، طراحی سیستم توزیع هوای اتاق در تضمین عملکرد خوب هود به اندازه سرعت ورودی هود مهم است. نتایج پروژه تحقیقاتی انجمن گرمایش، تبرید و تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) که توسط Caplan و Knutson به شرح ذیل گزارش شده است

مواجهه کمتر آلاینده با ناحیه تنفسی را می‌توان در سرعت‌ ورودی هود با توزیع مناسب معادل acfm/ft2 50 (am³/s/m225) نسبت به توزیع ضعیف هوا معادل acfm/ft2 150 (am³/s/m20.75 ) به دست آورد. با قرار دادن یک سیستم تامین هوای خوب و شناساگر گاز در داخل هود، می توان غلظت ناحیه تنفسی را کمتر از 0.1 الی 0.05 ppm.حفظ کرد.

سرعت خروجی دمنده های هوای تامین نباید بیشتر از یک دوم سرعت ورودی هود باشد.

پانل های سقفی سوراخ دار سیستم تامین بهتری را نسبت به توری ها یا دیفیوزرهای سقفی ارائه می دهند، زیرا معیارهای طراحی سیستم ساده تر و راحت تر اعمال می شوند و نیازی به تنظیم سایر وسایل نیست.

به دلایلی که توضیح داده شد، افزایش سرعت ورودی هود ممکن است عملکرد مدنظر را از بین ببرد، افزایش حجم جریان هوا در اتاق، توزیع هوای تامین شده با سرعت کم را دشوارتر می کند.

محاسبه سرعت ورودی هود: عدم توازن توزیع هوای تامین و سرعت ورودی هود باعث می‌شود هر گونه مشخصات کلی سیستم تهویه همخوانی نداشته باشد . در عین اینکه سرعت بالای ورودی هود باعث اتلاف انرژی می شود، لزوماً محافظت بهتری برای کارگران ایجاد نمیکند.

هر هود آزمایشگاهی که به خوبی طراحی شده باشد و به درستی متوازن باشد، می تواند سطح کنترل آلایندگی تا 0.10 ppm را داشته باشد

هود آشپزخانه :

هود های آشپزخانه که امروزه در انواع و طرح های مختلفی در بازار موجود هستند در واقع همان فن های قدیمی هستند که در گذشته برای هدایت هوای فضای آشپزخانه به بیرون مورد استفاده قرار می گرفت. در واقع ضرورت هود آشپزخانه از گذشته تا کنون برای همگان امری آشکارا و بدیهی است

ضرورت هود آشپزخانه تاثیر مستقیمی بر کیفیت هوای خانه دارد و حتی در مواقعی که هود کارکرد مناسبی نداشته باشد، بر روی عملکرد سایر دستگاههای تهویه نیز اثر می گذارد و کارکرد آنها را مختل می کند. هود در آشپزخانه کارایی زیادی دارد که مهم ترین آنها جذب بوی غذا، دود و بخار می باشد در واقع با این کار هود آشپزخانه ذرات چربی، رطوبت و گاز را از فضای آشپزخانه به بیرون هدایت می کند و البته میزان رطوبت را در حدی که مناسب باشد حفظ می کند.

با این کار دیگر چربی و رطوبت روی دیوارها و سقف نمی نشیند و مدت زمانی که آشپزخانه تمیز می ماند بیشتر خواهد شد. در صورتیکه در آشپزخانه هواکش یا هود نصب نباشد، با بالا رفتن رطوبت مشکلات عدیده ای بوجود می آورد از جمله ایجاد فضای مناسب برای رشد قارچ، میکروب و کپک ها که در این صورت سلامتی خانواده به خطر می افتد.

یکی از خدمات شرکت نگین سبز پویش عسلویه ارزیابی هود آشپزخانه و آزمایشگاهی است

جهت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید:

07737263809

09129179646

نگین سبز

  • 23:20